STRIKKEOPPSKRIFTEN

strikk2strikk1

Her kommer den. Strikkeoppskriften på genseren (inspirert av genseren fra FreePeople), som mange av dere har ventet på. Det offwhite og grå strikkes i garnet Dale Påfugl, og du trenger ca 6 nøster. Sennepsgul, lyseblå, grå og burgunder strikkes i Lang Mohair Luxe, og du trenger ett av hvert nøste.

Legg opp 142 masker på rundpinne nr 9 med offwhite tråd.

Offwhite tråd, 1 rett og en vrang, 10 omganger.

Sennepsgul tråd (dobbel), rett, 6 omganger.

Hvit og sennepsgul tråd (blandes), rett, 5 omganger.

Offwhite tråd, rett, 5 omganger.

Offwhite og lyseblå tråd (blandes), rett, 5 omganger.

Offwhite og burgunder tråd (blandes), rett, 6 omganger.

Offwhite tråd, rett, 13 omganger.

Grå tråd, rett, 3 omganger.

Grå og sennepsgul (blandes), rett, 5 omganger.

Offwhite tråd, rett, 1 omganger.

Offwhite tråd, 1 rett og 1 vrang, 10 omganger.

Fell av.

ARMER;

Legg opp 24 masker på pinne nr 9.

Øk til 40 masker rett etter vrangborden, og øk en maske ca hver 3 omgang til du har 60-66 masker totalt (alt ettersom hvor vide du ønsker armene)

Offwhite tråd, 1 rett og en vrang, 10 omganger.

Sennepsgul tråd (dobbel), rett, 6 omganger.

Hvit og sennepsgul tråd (blandes), rett, 5 omganger.

Offwhite tråd, rett, 5 omganger.

Offwhite og lyseblå tråd (blandes), rett, 5 omganger.

Offwhite og burgunder tråd (blandes), rett, 6 omganger.

Offwhite tråd, rett, 13 omganger.

Fell av.

MONTERING;

Genseren snues på vranga, det samme med armene. Sy sikksakksøm med en symaskin, der armene skal være. Klipp opp til to hull, og kast over med sikksakk. Armene syes så på for hånd.

Målene (sånn ca) på den ferdige genseren er i 56cm i lengde, 120cm i bredde (240cm rundt hele) og armlengden er 45cm. Disse målene vil selvfølgelig variere litt alt ettersom hvor løst/fast du strikker.

164 kommentarer

 1. Hei, har du funnet ut hvilke garnalternativer som kan brukes til genseren? Ettersom påfugl er utgått er det svært vanskelig å finne de riktige fargene.

 2. Genser

  1. Tina Andersen

   Hei
   Har du oppskrift på denne genseren i str xl?

 3. Hei!
  Har du funnet noe alternativ til påfugl fra dale?

 4. Hei
  Hvor mange masker har dere hatt oppe på skuldrene? Hva er vanlig maske antall?

 5. Bente B Hellton

  Hei.kjempefin genser.Har du nummerfargene på mohair garnet ?Skal bestille garnet ,greit med rett farge.Hilsen Bente B Hellton.

 6. Snefrid Kristensen

  Mønster på genser

  1. linelangmo

   Oppskriften på genseren ligger i teksten 🙂

   1. Turid Dahl Berg

    I oppskriften står det at en strikker bare rett, men på bildet ser det nå virkelig ut som der er riller, altså rett og vrang???? Turid

   2. linelangmo

    I bolen strikker man rett og vrang (2r og 2vr), men på selve genseren strikker man kun rett (på rundpinne). Når den snues på vranga får man effekten av at det er «riller» 🙂

   3. Hei! Det står i oppskriften at det er 1 rett og 1 vrang, men du skriver 2 rett og 2 vrang? Kva er rett? 🙂

 7. mort.ask

  oversender strikkeoppskrift

 8. Turid Dahl Berg

  I oppskriften står grå farge i begge garnalternativ. Hva er riktig?
  Vh Turid

 9. Stine Holmlund

  Hei! Fikk beskjed på min lokale garnforretning at denne strikkes med dobbel tråd hele vegen, stemmer dette? Fant ikke noe om det i din oppskrift her, så må bare spørre før jeg begynner 😀

  1. linelangmo

   Genseren strikkes kun med dobbel tråd der det er nevnt i oppskriften. Dale Påfugl er tykkere, og der det ikke er nevnt strikkes det ikke dobelt 🙂

 10. Hei! Er det slik at denne genseren kan brukes både rett og vrang?

  1. linelangmo

   Det kan den absolutt 🙂

 11. Hei! Vet du om yasu.nu er en trygg internettside?

  1. linelangmo

   Det vet jeg dessverre ikke. Er ikke kjent med den siden 🙂

   1. Takk for svar! 🙂 Jeg hadde nemlig tenkt å bestille garn og oppskrift fra denne nettsiden, men var usikker på om nettsiden er trygg. Så så jeg at du hadde postet det eksakt samme bilde (rosa genser, og noen hvite sko er synlige på bildet), og jeg tenkte du fant den der.

   2. linelangmo

    Da har nok de tatt bildet fra meg, for genseren har jeg strikket selv 🙂

   3. Mener ikke den store, men den lille.. Har du strikket den lille også? 🙂

   4. linelangmo

    Åååå, nei da skjønner jeg. Det er jeg som misforsto 🙂 Den korte med flettestrikk den er fra Ganni, og den har jeg ikke strikket selv 🙂

   5. Hvis du også har strikket den lille (korte), kommer oppskriften til den også? Den er bare såå fin!!

   6. Beklager maset, altså. Jeg må bare vite om jeg skal vente til boken din kommer ut eller ikke. Det er altså oppskriften til denne genseren som kommer i boken, ikke sant? http://www.linelangmo.com/2016/03/20/litt-talmodighet/

    Jeg vil ha den korte med fletting foran, og ikke den lange som jeg ser du også har strikket..

   7. linelangmo

    Hei Maria 🙂 Den korte med fletting er fra Ganni, så den har jeg dessverre ikke strikket eller har oppskrift på. Den lengre varianten kommer det oppskrift på i boken 🙂

   8. Kan ikke forstå at den genseren jeg sendte link til nå (fra ditt blogginnlegg mars 2016 («Litt tålmodighet)) er den fra Ganni?

   9. linelangmo

    Beklager Maria, det er jeg som surrer. Jeg var sikker på at du mente den rosa korte det er bilde av på Instagram, og den er fra Ganni. Det stemmer at den genseren du sendte link til er tilsvarende den som kommer i boken, MEN vi har laget en forenklet versjon. Den genseren fra «litt tålmodighet» posten er veldig kompakt, tung og tett, og strikket med trippel tråd så vi fant ut at vi skulle lage en versjon med en litt enklere flette, og som er strikket med dobbel tråd slik at den ikke blir så volumiøs. De er like lange:)

   10. Maaange tusen takk for alle svarene! 🙂 🙂 🙂 Det er egentlig den «avanserte» versjonen av genseren jeg skulle hatt oppskriften på (liker godt de brede flettene). Men fint at de er like lange. Så får vi se hva vi får til 🙂

 12. AaseEllingsen

  Jeg lurte pa monteringen: det sies at man skal felle av pa bolen etter ferdigstrikket, sa klippe opp for armer. Hvor mange masker skal vaere igjen til hals?:-)))

 13. Cathrine Hansø

  Katia ingenua garn (på det som skulle vært dale påfugl) var det jeg fikk med i garnpakken jeg bestilte til denne genseren. Og det hvite garnet er like tynt som det gule garnet (lang mohair lux), bør det fortsatt ikke strikkes med dobbelt garn i hvitt når det står dobbelt garn i gult? Bare for å være sikker;)

 14. Stemmer det virkelig at genseren skal bli 240cm til slutt?
  Høres voldsomt ut i mine ører

 15. Hei! Jeg lurer på om det virkelig kan stemme at genseren er 120 cm bred, og 240 cm rundt hele? Det virker veeeeldig stort!

 16. Hei. Utrolig søt genser som min svigerdatter elsker og jeg vil strikke til henne. Lurer på hva jeg kan bruke da Påfugl ikke er å få tak i. Takker masse for svar.

 17. Hei. Har veldig lyst å strikke denne genseren til datteren min på 4 år. Finnes det er barneoppskrift?

 18. Har begynnt på genseren, men tusser på dette med enkel,dobbel tråd. Bruker line langmo garn. Det virkelig slik at noe strikkes med enkel og noe med dobbelt garn……da må eg begynne på nytt…..

 19. Er det virkelig slik at noe strikks med enkelt og noe med dobbelt garn….?
  Da må eg rekke opp alt

  1. linelangmo

   Denne genseren er strikket med enkel og dobbel tråd slik/der det er beskrevet i oppskriften. Det er fordi det ene garnet er tykkere enn det andre. 🙂

   1. Men hvordan gjør man det med Line Langmo garn?. Bestilte det nettopp, så kikket jeg litt mer på oppskriften, å angrer… hvordan løser man overgangene hvor man blander offwhite og en annen farge når man bruker garn i samme tykkelse?

 20. Jeg trenger hjelp. For meg ser det ut til at det er strikket med hvit tråd over skuldrene og at ermene er sydd på på overarmen. I tillegg så virker de for korte slik som oppskriften er nå uten at jeg skal strikke noe ekstra rundt skuldrene. Det står heller ikke i oppskriften noe om hals. Når jeg har felt av på bilen så blir den jo ganske vid i halsen? Jeg får det bare ikke til å stemme med montering av ermer. Hadde satt stor pris på hjelp fra noen her.

 21. Hei. Jeg bare lurer litt på det med antall garnnøster. Du har skrevet: «Det offwhite og grå strikkes i garnet Dale Påfugl, og du trenger ca 6 nøster. Sennepsgul, lyseblå, grå og burgunder strikkes i Lang Mohair Luxe, og du trenger ett av hvert nøste.» Er det kun off-white som strikkes i Dale Påfugl og som det er 6 nøster av? (Siden det står grå også.) Er det grå i Lang Mohair Luxe eller Påfugl? Og den fargen som er over grå på bolen, hva er det? Det likner ikke sennepsgul som er på armene.
  Takknemlig for svar 🙂

 22. Marianne Hermansen

  Hei
  Hvis bolen skal strikkes på rundpinne med 142 masker? Hvordan kan den bli så bred da? Eller er det 142×2?

 23. Opplever at den mørke burgunder farger av på genseren under. Er redd for at den vil farge over på dei lyse fargene når eg skal vaske den…erfaring??

 24. Hvis man skal legge ut 1 maske hver 3. omgang, så rekker man ikke 60-66 masker før man er ferdig med armen… eller har jeg misforstått?

  1. Linda Hansen

   Hei, jeg sliter litt med det samme! Klarer ikke å skjønne hvordan jeg kommer opp til 69 masker, har du løst det?

  2. Linda Hansen

   60 masker… skrivefeil

 25. Hei Line.
  Jeg har strikket denne genseren både til lillesøster og meg selv. Elsker genseren og bruker den masse<3 Nå venter jeg en liten jente i mai, og har lyst til å strikke den i barnestørrelse- Finnes det noen oppskrift til barn? Eller, har du noen tips til hvordan jeg kan lage den til barn? Jeg har en del garn igjen, og det hadde vært så søtt å kunne match med prinsessen

  1. Så utrolig hyggelig å høre, og gratulerer masse med en liten jente 🙂 Så stas! Mamma strikket en genser til min lille Olivia da hun var to år av resten av garnet til voksengenseren. Oppskriften til barn finnes i strikkeboken, men den minste størrelsen er 2 år. Klem Line

 26. Elisabeth Normann

  Hei. Er nettopp ferdig med denne genseren. Strikket i faerytale. Skal vaske den nå. Men er litt nervøs for det. Tenkte å vaske den på 30 grader med ullprogram i vaskemaskinen. Noen som har erfaring med det? Hilsen Elisabeth

 27. Kan jag hitta motsvarande garn i Sverige? Alternativt beställa hos dig?
  Samt beskrivning på svenska?
  Anita.wallsten@telia.com

  1. Garnet kan bestilles på nett:) (jeg vet dessverre ikke om det er å få tak i Sverige, men jeg tror nok det er flere norske nettbutikker som kan sende :))

 28. Hei! Jeg er nesten ferdig med å strikke genseren. Fikk ikke tak i Påfugl, og fikk råd i butikken om å bruke Fairytale i stedet. Har fulgt oppskriften til punkt og prikke, men sitter nå med en bol som er 43 cm i stedet for 56. Hva er feil? Er Påfugl mye tykkere enn Fairytale?

 29. Er det virkelig 5 omganger med de forskjellige fargene? Mitt ser så smalt i forhold til hva det ser ut som på bildet? Eller skal man strikke så mye at man kan telle 5 «rader»? Altså 10 omganger?

 30. Elin Hjelting

  Genseren min ble alt for stor. Strikket prøvelapp først og det stemte bra. Hva kan jeg gjøre? Å rekke opp Mohairgarn er et mareritt og nesten umulig.

 31. Min genser ble også så stooor….. Har strikket mange gensere tidligere og har normal strikkefasthet tror jeg… Skjønner ingenting jeg…. Er det virkelig 142 masker med pinne nr 9 i MEDIUM størrelse?

 32. Torgunn Bech Lind

  Det står i oppskriften at det brukes 6nøster av grå og offwhite.Er det 6 nøster av hver farge det menes?

 33. Sølvi Damhøy

  Hei, ble det noen gang laget mønster til «litt tålmodighet». Ønsker den fletten på midten.
  Mvh Sølvi

  1. Vi lagde dessverre ikke mønster til «litt tålmodighet» genseren, rett og slett fordi den ble for stor/tung/tett. Men sjekk gjerne ut Rosa sløyfe oppskriftene, der er det gensere med flette foran (kan lastes ned gratis på Dale Garn sine hjemmesider) 🙂

 34. Hei, ang genseren du har på bilde over. Florerer litt forskjellige oppskrifter via KK og andre kanaler. Hva er rett. Arm: legg opp 28 (30) 32 øk 2 masker etter vranbord hver 5 cm til du har 40 /42) 44. Eller Legg opp 24 masker på pinne nr 9.
  Øk til 40 masker rett etter vrangborden, og øk en maske ca hver 3 omgang til du har 60-66 masker totalt (alt ettersom hvor vide du ønsker armene) Resultatet av disse 2 oppskriftene vil bli veldig forskjellig.

 35. Hej 🙂
  er det helt rigtigt at genserne strikkes på rundpind og kun i ret? ikke en pind ret og så en pind vrang?
  På billedet ser det ud som om det enten er vrang eller en pind ret og en pind vrang?

  Tak
  KH Henriette

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *